november 22 2017 0Kommentar

Etageadskillelse og hulmursisolering af to ydervægge.

I forbindelse med en gennemgående renovation af boligen fik ægteparret Christian og Lena Jørgensen sammen med nogle af de øvrige beboere i ejerforeningen hulmursisoleret to ydervægge med papirisolering i december 2012. Villaens to øvrige ydervægge er konstrueret uden hulmur og kunne derfor ikke isoleres. Desuden fik ægteparret isoleret etageadskillelsen i køkken og kontor.

isolering af lejlighed odense
  • Da vi fik skiftet vinduer fandt vi ud af, at der var hulmur ud mod haven og ud mod vejen. Vi havde ellers fået at vide, at der slet ikke var hulmur. De to gavle mod naboerne er tre-stensmure, så det er tykke, massive mure. Så derfor kunne vi kun få isoleret de to vægge. Og så har vi også fået isoleret gulvet i vores køkken og i et lille kontor.

Hvordan fik i isoleret gulvet?

  • Vi skal alligevel have nyt gulv i begge rum, så de borede huller i gulvet. Men når vi kun har fået i de to rum, så er det fordi vi har nogle kælderrum nedenunder, som gerne skulle være lidt varme. Så det er ned imod de kolde rum, vi har fået isoleret.

Er det noget, I kan mærke i rummene?`

  • Vi mener, at vi kan mærke det ude i køkkenet. Men det er jo svært fra den ene dag til den anden lige at mærke, at der er blevet isoleret, når det ikke er hele huset, som er blevet isoleret på en gang. Samtid med at vi fik det lavet, skiftede temperaturen ude, og det blev meget koldere, så det er lidt svært at sige, hvad forskellen er endnu.

Hvorfor ønskede i at forbedre boligen?

  • Det er en utrolig kold lejlighed på grund af de massive vægge. Hvis det er koldt ude, og det bliver rigtig gemmenkoldt, så kan det virkelig mærkes indenfor. Det trækker meget fra de to vægge. Så der skal vi have sat nogle ekstra isoleringsvægge op på indersiden. Vi håber, at det kommer til at give et bedre indeklima, og så gør det jo ikke noget, hvis det også bliver billigere at varme op.

Kunden

Christian & Lena Jørgensen
Odense C, Fyn
Arbejdsmiljøkonsulent og pædagog

Boligen

Ejerlejlighed i stueplan i treplans-villa fra 1930’erne.
100 m2.
Opvarmning: Fjernvarme.

Forbedring

Etageadskillelse og hulmursisolering af to ydervægge.

Kan I mærke, at I har fået papirisolering?

  • Nej, det synes vi ikke, at vi kan. Ikke så længe det er så koldt, og kulden kommer ind gennem de to massive vægge. Det er et skridt i den rigtige retning, og vi havde heller ikke forventet, at det alene ville kunne gøre det. Men vi havde selvfølgelig fået isoleret det hele, hvis der var hulmur hele vejen rundt.

Hvorfor valgte i Hotpaper til at løse opgaven?

  • Faktisk havde vi i første omgang sendt mail ud til tre andre virksomheder, der kunne lave isolering, som ikke vendte tilbage. Det er jo noget, man bliver træt af, når man sender mail ud til firmaer, så forventer man jo, at de, der laver sådan noget, er interesseret i kunden. Men så snakkede vi med vores overbo, som havde en kontakt, der havde snakket noget om Hotpaper.
    Så sendte vi en mail til dem, og de reagerede meget hurtigt, og så blev det dem.

Hvordan har I så oplevet samarbejdet med Hotpaper?

  • Det har været helt uden problemer. Meget professionelt. Vi var meget imponerede over den dag, de to folk kom og lavede det. De var meget venlige at snakke med, og der var ingen problemer med noget som helst. Det er positivt, at de, der kommer ud og laver arbejdet, er serviceminded, og man kan kommunikere med dem på fornuftig vis. De var meget imødekommende og havde helt styr på tingene.

Er I tilfredse med den investering, i har lavet i papirisolering?

  • Det synes vi. Vi har i hvert fald ikke nogen dårlig fornemmelse omkring det. Men vi kan ikke rigtig vurdere besparelser på varmeregningen, før vi er færdige med at isolere, og der er gået en varmesæson.

Vi er medlem af Biggrey Trust

Her kan du nemt anmelde vores service.

anmeldelser hulmursisolering

Har du spørgsmål eller ønsker et tilbud?

Du er velkommen til at kontakte os uforpligtende

bossministrator