efterisolering
i ejerforening

Derfor skal vi efterisolere i jeres ejerforening

Har I besluttet jer for, at få efterisoleret i jeres ejerforening, står beboerne til at høste en række energi- og indeklimamæssige fordele. Samtidig kan I som sidder i bestyrelsen, se frem til et større arbejde med at skulle præsentere projektet, kommunikere med beboerne om de arbejder, der kræver adgang til deres lejlighed. I kan også vælge Hotpaper til at forestå arbejdet. Så slipper I for alt besværet i bestyrelsen og får en professionel og seriøs aktør til at udføre efterisoleringen.

Det har aldrig været billigere at få efterisoleret boligen. Heller ikke i ejerforeningen. Priserne på isoleringsarbejde er presset helt i bund på grund af den voldsomme konkurrence på området. Det betyder, at det er nu, I skal slå til, hvis I vil have foretaget den mest rentable efterisolering i jeres ejerforening. Den kan være tjent hjem i løbet af måske kun en eller to fyringssæsoner, alt efter omfanget af arbejdet.

Gavner også jeres indeklima

Det er ikke kun på varmebudgettet, I høster en umiddelbart kontakt gevinst. Indeklimaet bliver oftest også forbedret – især i ældre etageejendomme. For boligen bliver både bedre lydisoleret og I undgår problemer med kolde gulve, træk og værelser, der er umulige at holde varme, hvis det blæser udenfor.

Vælger I at få efterisoleret etageadskillelserne, opnår I en kraftig sænkning af støjniveauet på tværs af etagerne og ved at få isoleret facaden, bliver støjen fra omgivelserne også formindsket væsentligt. Især hvis I vælger papirisolering til efterisoleringen. Det har den højeste lyddæmpende effekt på markedet og samme høje isoleringsevne som de mere traditionelle mineraluldsbaserede isoleringsmaterialer. Så det er ikke uden grund, at papirisolering er vores foretrukne isoleringsmateriale.

Hvor rentabel er en efterisolering i jeres ejerforening?

Hvor mange penge I kan spare på en efterisolering i jeres ejerforening, afhænger af, hvor tykt et lag ekstra isolering der bliver tilført ved efterisoleringen. Dette afhænger igen af, hvor længe det er siden, der sidst er blevet gjort noget ved isoleringen i ejerforeningen.

Generelt kan det altid være relevant at få undersøgt isoleringstilstanden i

  • Tag
  • Etageadskillelser
  • Facade (hulmur)
  • Lofter
  • Kældre  

Besparelsen ved en efterisolering er størst, jo mere isolering der tilføres. Derfor vil I naturligvis opnå den største effekt og deraf følgende kontakte besparelse på varmeregningen, hvis I efterisolerer et sted, hvor der aldrig har været isoleret før. Her vil en efterisolering oftest være tjent hjem i løbet af blot en eller måske to eller tre fyringssæsoner.

Men faktisk behøver det ikke være mere end 10 år siden, I sidst har fået isoleret i ejerforeningen, før det giver mening at få foretaget en efterisolering. For bygningsreglementet forøger løbende kravene til isoleringstykkelsen i nye boliger, og specielt de seneste 10 år er dette krav vokset voldsomt.

Her vil besparelsen naturligvis ikke være så stor, men det vil være nok til, at I kan tjene efterisoleringen hjem i løbet af forholdsvis få år.

Lad HotPaper klare det hele omkring jeres efterisolering

Vil I gerne have vurderet, hvor stor en besparelse, I kan få på varmeregningen og hvor stor en effekt på indeklimaet, en efterisolering vil give jeres ejerlejligheder, er det en god ide at kontakte Hotpaper.

Vi kan kontrollere jeres nuværende isoleringsstandard i hulmure, på lofter, i kældre og i etageadskillelser, samt eventuelt termografere de lejligheder, hvor beboerne oplever problemer med at holde på varmen i bestemte situationer. Baseret på vores undersøgelser, udarbejder vi et tilbud på, hvad det vil koste at få efterisoleret. Tilbuddet indeholder også resultatet af vores undersøgelse, så I kan se, at der er belæg for de antagelser, tilbuddet er opbygget på.

Vi kan tage projektet hele vejen fra præsentationen af projektet over for beboerne over planlægningen og kommunikationen med de enkelte ejere og til selve udførelsen af efterisoleringen. Derved slipper I for en masse af det arbejde, som bestyrelsen oftest har i forbindelse med renoveringsopgaver. Vi har foretaget lignende projekter i andre ejerforeninger. Herfra har vi en fast fremgangsmåde for arbejdet, som vi ved virker.

Gennem hele projektet kommunikerer vi løbende formanden eller en anden repræsentant for bestyrelsen, så I er velorienterede hele vejen gennem processen.

Kan ejerne i ejerforeningen bruge håndværkerfradraget?

Det kan være nærliggende at forestille sig, at ejerne i ejerforeningen kan udnytte håndværkerfradraget i forbindelse med efterisoleringen. Men da facade, tag og etageadskillelser normalt hører med til fællesarealerne, har ejerne hverken råderum over eller ansvar for de områder, hvor vi udfører efterisoleringen. Derfor kan de ikke trække arbejdslønnen fra i SKAT efter de gældende regler for håndværkerfradraget.

Lad os stå for efterisoleringen i jeres ejerforening

Skal I have den mest problemfri oplevelse med jeres efterisoleringsprojekt, skal I vælge Hotpaper som samarbejdspartner. Så har I overvejet at få efterisoleret i jeres ejerforening, så kontakt os allerede i dag ved hjælp af kontaktformularen her på siden. I er også velkommen til at give os et ring eller sende os en mail.

Så finder vi det tidspunkt, der passer jer bedst, hvor vi kan komme forbi og give vores bud på, de kontante og indeklimamæssige fordele I vil få af en efterisolering i jeres ejerforening.

BLIV RINGET OP