Indeklima
andelsboligforeningen

Efterisolering i boligforeningen gavner også indeklimaet

En efterisolering i boligforeningen giver både beboere og boligforening en klækkelig besparelse på varmeregningen, og det giver også en kraftig forbedring af indeklimaet. Netop nu har det aldrig været billigere at få efterisoleret og vælger I at lade Hotpaper forestå efterisoleringen, slipper både bestyrelse og formand for en masse kommunikativt og administrativt arbejde. Læs med her og find ud af alle fordelene ved at lade Hotpaper stå for efterisoleringen i boligforeningen.

Kender I egentlig alle fordelene ved at få efterisoleret jeres boligforening? Besparelsen på varmeudgifterne kender I jo nok. Men ved I også, hvilke fordele en efterisolering giver for indeklimaet?

Det betyder, at det er nu, I skal slå til, hvis I skal have foretaget den mest rentable efterisolering i boligforeningen. For med det gældende prisniveau kan en efterisolering oftest tjene sig hjem i løbet af blot et par fyringssæsoner.

Sådan gavner efterisoleringen jeres indeklima

Som sagt er det ikke kun varmeregningen, der bliver mindre ved en efterisolering. Indeklimaet bliver også bedre – især i lidt ældre ejendomme. For ved en efterisolering af f.eks. facade og etageadskillelser, bliver boligen bedre lydisoleret. Både når det gælder støj fra omgivelserne udenfor og fra overboen oven på.

Lydisoleringen bliver bedst, hvis I vælger papiruld til efterisoleringen. Det er vores foretrukne isoleringsmateriale, fordi det er

  • mere miljøvenligt at producere,
  • har samme isoleringsevne som andre isoleringsmaterialer og
  • har en meget større lyddæmpende effekt end miniraluld.

Ved en efterisolering slipper I også for gener som kolde gulve, uforklarlig træk og at nogle værelser simpelthen ikke er til at holde varme, bare det blæser lidt udenfor. Ligeledes undgår I mug- og skimmelangreb på ydervæggene på grund af kondensvand, ligesom temperaturen generelt bliver mere stabil i værelserne indenfor, uanset hvordan vejret arter sig udendørs.

Hvor hurtigt kan I tjene efterisoleringen hjem?

Det er størrelsen på besparelsen på varmeregningen, der afgør, hvor hurtigt I kan tjene efterisoleringen hjem. Hvor meget I kan spare, afgøres af, hvor stort et lag ekstra isolering som I tilfører boligerne ved efterisoleringen. Jo tykkere et lag, jo hurtigere kan I tjene efterisoleringen hjem.

Hvor meget ekstra isolering som der er brug for, afgøres af, hvor længe siden det er, I sidst har fået isoleret i boligforeningen. Her er det en god ide at få undersøgt hvor meget isolering, der er:

  • Under taget
  • I etageadskillelserne
  • I facaden/hulmuren
  • På lofterne
  • I og over kældrene

Er det mange år siden, der er blevet isoleret, vil der tit skulle lægges meget ekstra isolering oven på det eksisterende og tit er f.eks. etageadskillelserne slet ikke isoleret. Det giver en stor besparelse på varmeudgifterne. Så har I ikke fået isoleret i mange år, vil I oftest kunne tjene udgiften hjem på bare en enkelt eller to fyringssæsoner.

Men det behøver ikke at være meget mere end 10 år siden, der sidst er blevet isoleret i boligforeningen, før det vil være formålstjenesteligt at efterisolere. I løbet af de seneste 10 år er kravene til isoleringstykkelserne i bygningsreglementet nemlig steget gevaldig meget. Så selv om besparelsen på varmeregningen måske ikke er så stor, så vil en efterisolering stadig kunne tjene sig hjem på forholdsvis kort tid.

Hotpaper sikrer jer det bedste beslutningsgrundlag

Som med alle andre større renoveringsarbejder af fællesarealerne, forestår der altid et stort administrations- og kommunikationsarbejde for bestyrelsen. For beboerne skal orienteres og der skal aftales, hvornår håndværkerne eventuelt skal have adgang til de enkelte boliger.

Alt dette arbejde slipper I for, hvis I lader HotPaper står for efterisoleringsopgaven. Vi tager os af det hele, lige fra den indledende analyse af jeres isoleringsbehov over kommunikationen med beboerne og til udførelsen af isoleringsarbejdet.

Før vi går i gang med at efterisolere, foretager vi en vurdering af, hvor stor en besparelse I kan opnå. Derved bliver det nemmere for jer at beslutte jer for, om I skal have efterisoleret. Analysen foretages ved at undersøge isoleringen de forskellige steder i ejendommen, samt eventuelt termografere de boliger, som oplever problemer med træk og lignende.

Ud fra analysen udarbejder vi et tilbud på, hvad det vil koste jer at få ført isoleringstykkelsen op til de nyeste krav i bygningsreglementet. Så kan I ud fra vores undersøgelse og vores tilbud, bedre vurdere om I skal have foretaget en efterisolering. Vælger I efterfølgende Hotpaper til at udføre efterisoleringen, er foranalysen gratis.

Hotpaper klarer alt omkring efterisoleringen af jeres boligforening

Vi har foretaget efterisolering af mange boligforeninger. Derfor har vi en fast og afprøvet plan for udførelsen af den slags opgaver. Så lige så snart I har sagt ja til, at Hotpaper skal forestå efterisoleringen, er vi klar til at stille op til et orienterende møde med beboerne. Her præsenterer vi vores plan for hele arbejdsprocessen. Derefter aftaler vi nærmere med de beboere, hvor vi eventuelt skal have adgang til deres lejlighed for at efterisolere.

Undervejs i hele processen har bestyrelsen en fast kontaktperson hos os, som de kan tage fat i. Samtidig får formanden eller en anden udpeget kontaktperson hos bestyrelsen løbende opdateringer om, hvordan arbejdet skrider frem.

Skal vi tjekke isoleringen i jeres boligforening?

Vil I have et tjek af jeres isoleringsbehov og ønsker I jer et helt problemfrit forløb med efterisolering i boligforeningen, er det en god ide at tage fat i Hotpaper.

Giv os et ring, send os en mail eller brug kontaktformularen her på siden. Så kan vi få aftalt, hvornår I har tid til, at vi kommer ud og tjekker behovet for efterisolering i jeres boligforening.

Kontakt os uforpligtende her

BLIV RINGET OP