efterisolering
boligforeningen

Sådan får I et bedre indeklima i boligforeningen

Klager medlemmerne over indeklimaet i boligforeningen? Larmer naboerne, klager de over evige forkølelser eller allergier, eller oplever beboerne træk eller kolde gulve i boligerne? Så kan en efterisolering og installation af strategisk udluftning være løsningen. Begge dele er noget vi kan løse hos Hotpaper. Vi kan forestå hele projektet lige fra de indledende undersøgelser over kommunikationen med medlemmerne i boligforeningen og til udførelsen af selve arbejdet. Læs med her og find ud af, hvordan vi kan forbedre jeres indeklima.

Som en del af bestyrelsen i jeres boligforening, hører du eller de andre bestyrelsesmedlemmer oftest fra medlemmerne, hvis de oplever problemer med deres bolig. Det kan f.eks. være, at beboerne klager over:

  • Uforklarligt træk fra gulve, lofter eller vægge
  • Kolde gulve eller vægge
  • Problemer med holde på varmen i visse værelser
  • Støj fra omgivelserne, samt over- og nogle gange også underboer
  • Problemer med mug og skimmelsvamp
  • Selv eller har børn, som altid er forkølede
  • Allergier hos børn eller voksne

Det kan være tegn på, at der skal gøres noget ved indeklimaet i boligerne i boligforeningen. Det kan ske igennem f.eks. en efterisolering af boligernes vægge eller etageadskillelser, eller ved at installere det vi kalder for strategisk udluftning i nøje udvalgte værelser og rum i boligen.

Får et indeklimatjek

Hotpaper er specialister i efterisolering og indeklima og netop boligforeninger er et af de steder, vi får flere og flere kunder. Vi tilbyder nemlig at komme ud og undersøge indeklimaet i udvalgte boliger i boligforeningen for både skimmelsvamp, støjgener, træk, kuldebroer, fugt, radon og andre problemer.

Baseret på vores undersøgelser, kan vi komme med en anbefaling på, hvilke arbejder I med fordel kan få udført for at forbedre indeklimaet, samt give et tilbud på hvad det vil koste at implementere disse tiltag i boligforeningen – enten som et samlet tilbud eller pr. lejlighed. Vælger I efterfølgende at få os til at udføre arbejdet, er forundersøgelserne helt gratis.

Vi kan levere alt inden for efterisolering af vægge, etageadskillelser, lofter, tage og kældre. Vi kan også installere strategisk udluftning i form af små ventilationssystemer i de enkelte rum eller som en samlet løsning for hele boligforeningen.

Endelig kan vi undersøge for skimmelsvamp og udbedre skimmelangreb, samt forhindre at skimmelsvampen kommer igen. Så uanset hvilke problemer I oplever med indeklimaet, kan vi hjælpe jer.

Efterisoleringen gavner ikke kun varmeregningen

En af de forbedringer vi oftest udfører for indeklimaet er en efterisolering. Både af ydervæggene, men så sandelig også af etageadskillelserne i ejendommen. Derved nedsættes støjniveauet effektivt i ejendommen – ikke kun den støj som kommer udefra, men også den der kommer oppe- og nedefra.

Lydisoleringen bliver mest effektiv, hvis I vælger at bruge papirisolering. Det er vores foretrukne isoleringsmateriale, da det dels ikke belaster miljøet så meget under tilblivelsen, dels har en lige så høj isoleringsevne som mineraluld og dels giver den største lydisolerende effekt, det er muligt at opnå med isoleringsmaterialer.

Efterisoleringen fjerner også gener som træk, kolde gulve og vægge, samt sikrer en mere stabil varme i boligens forskellige rum – også dem som før ikke var til at holde varme, så snart det blæste udenfor.

Tjen efterisoleringen hjem på besparelsen på varmeregningen

Endelig giver en efterisolering en kontant besparelse på varmeregningen, der kan mærkes, lige så snart vi går i gang med arbejdet. Det er denne besparelse, der tjener efterisoleringen og de deraf følgende forbedringer på indeklimaet hjem.

Strategisk udluftning forbedrer indeklimaet

Udover efterisolering kan vi også installere det, vi kalder for strategisk udluftning. Der er især en fordel i nyere boliger, samt efter I har fået foretaget efterisolering. For her bliver boligen oftest så tæt, at det er nødvendig med regelmæssig udluftning, for ikke at der skal opstå allergi-, fugt-, mug- og problemer med skimmelsvamp. Samtidig kan strategisk udluftning være med til at fjerne f.eks. radon, specielt i boligerne i stueetagen eller kælderen i ejendommen.

Strategisk udluftning foregår ved, at vi installerer et lille et-rums ventilationsanlæg i de rum i boligen, hvor beboerne opholder sig mest. Det vil oftest sige i sove- og/eller børneværelserne. Endvidere vælger vi også nogle gange at installere sådanne anlæg på toilettet og i køkkenet, hvis der er særlige behov eller forhold, som taler for det.

Det lille udluftningsanlæg genindvinder varmen fra udluftningsluften, så I af den vej får et lille tilskud til opvarmningen i rummet, samtidig med at indeklimaet forbedres.

Vi kan også installere større ventilationsløsninger i de enkelte boliger eller i hele boligforeningen, hvis det er en bedre løsning for jeres indeklima.

Hotpaper kan stå for hele projektet

Når I skal have udført større renoveringsarbejder som f.eks. efterisolering og ventilation i boligforeningen, betyder det ofte, at der bliver lagt et stort arbejdspres på bestyrelsen mht. kommunikation og planlægning af arbejdet.

Det slipper I for, hvis I vælger Hotpaper til at udføre arbejdet. Vi kan stå for alt lige fra det indledende præsentationsmøde til beboerne over planlægningen af arbejdet og aftale med de enkelte beboere om, hvornår vi kommer og udfører opgaverne hos dem og til løbende afrapportering til bestyrelsen.

Det betyder, at I får undersøgt indeklimaet og efterfølgende udbedret det, uden at I skal gøre andet, end at vælge Hotpaper som leverandør af opgaven. Det gør det til en meget lettere beslutning for jer i bestyrelsen, at få indført forbedringer af indeklimaet i boligforeningen.

Kontakt os her og få et uforpligtende tilbud

BLIV RINGET OP