Indeklima
ejerforening

Trænger indeklimaet til forbedringer i ejerforeningen?

Er der flere af medlemmerne i jeres ejerforening, der klager over lydgener fra overboer og omgivelser, træk fra gulvet eller loftet, kolde gulve eller allergier og hyppige forkølelser. Så kunne det være, at I skulle have undersøgt indeklimaet i ejerforeningens boliger. Det kan vi hjælpe jer med hos Hotpaper. Vi kan stå for hele projektet fra de indledende undersøgelser af indeklimaet over planlægning og projektering og til selve udførelsen af arbejdet.

Sidder du i bestyrelsen i jeres ejerforening, hører du sikkert tit om medlemmernes store og små problemer med deres bolig. Begynder du i den forbindelse, at høre flere og flere som klager over, at folk

  • altid gå rundt og føler sig forkølede,
  • selv eller deres børn har udviklet allergier
  • har kolde gulve eller oplever træk fra gulv eller lofter
  • døjer med at holde varmen i bestemte værelser, så snart det blæser udenfor
  • tit er generet af støj fra overboer, underboer eller omgivelserne

Så er det et tydelig tegn på, at I bør få gjort noget ved indeklimaet i boligerne i jeres ejerforening. Det kan være gennem en efterisolering af f.eks. facade og etageadskillelser eller ved at få installeret målrettet ventilation i de rum i boligen, hvor beboerne opholder sig mest.

Det kan også være, at nogle boliger er angrebet af et uopdaget mug- eller skimmelangreb, der spreder sporer i lejlighedernes indeklima. Det er en hyppig årsag til allergiske og åndedrætsrelaterede reaktioner hos både små og store beboere.

Lad Hotpaper tjekke indeklimaet

Hos Hotpaper har vi specialiseret os i indeklima og efterisolering. Vi kan undersøge og fastlægge nøjagtigt, hvad der er galt med indeklimaet i de forskellige ejerlejligheder i jeres ejerforening. I hvert enkelt tilfælde kan vi komme med et bud på, hvordan I får løst de indeklimaproblemer, som beboerne oplever – samt hvor meget det vil koste. Vælger I efterfølgende at acceptere vores tilbud, er forarbejdet helt gratis.

Vi kan levere alle former for løsninger inden for efterisolering og ventilation. Vi kan også foretage skimmeltest, samt udbedre og forhindre at skimmelangrebet kommer igen. Endvidere kan vi påvise og fjerne radon, der tit er et alvorligt problem i stue- og kælderlejligheder.

Nogle af de fornødne opgaver, skal udføres for den enkelte ejers regning. Det gælder f.eks. opsætning af målrettet ventilation. Men opgaver som f.eks. efterisolering er noget, som I skal stå for i ejerforeningen. For de områder som typisk skal efterisoleres, regnes med til fællesarealerne. Derfor sorterer de under bestyrelsen.

Giv indeklimaet et løft med efterisolering

En af de løsninger på indeklimaproblemer, som vi oftest udfører, er efterisolering af facader, tagetager og etageadskillelser. Derved får vi tætnet de utætheder, der forårsager træk, giver kolde gulve og betyder, at der bare er nogle værelser i boligen, som I ikke kan holde varme, hvis vinden f.eks. kommer fra en bestemt retning.

Samtidig fjerner vi støjgener fra de øvrige etager og fra omgivelserne. Vi foretrækker at anvende papirisolering, der har en væsentlig højere lydisolerende effekt end traditionelle mineraluldsprodukter.

Efterisoleringen giver jer samtidig en mere ensartet temperatur i boligen og mindsker risikoen for, at der opstår mug- og skimmelangreb. De skyldes nemlig tit kondens- eller anden fugt på ydervæggene.

Læs mere om hvorfor du skal efterisolere i din ejerforening her.

Besparelsen på varmeregningen tjener jeres efterisolering hjem

Udover de indeklimamæssige fordele ved efterisoleringen, oplever beboerne også en øjeblikkelig, kontant besparelse på varmeregningen. Det er den, der skal tjene efterisoleringen hjem for både ejerforeningen og den enkelte ejer i ejerforeningen.

Det har aldrig været billigere at få efterisoleret end nu. Konkurrencen på markedet er hård, så netop på grund af den lave pris, er det i øjeblikket muligt at tjene en efterisolering hjem i løbet af blot nogle få fyringssæsoner.

Forbedre indeklimaet med målrettet udluftning

Et andet sted hvor der kan være store indeklimamæssige fordele at hente, er ved at indføre det, vi kalder for målrettet eller strategisk udluftning. Det er især en fordel i nyere byggerier, fordi de er meget tættere og bedre isoleret.

Derfor kan det være et problem at få luftet effektivt nok ud. Det øger risikoen for, at der opstår mug- og skimmelangreb på grund af den ophobede fugt, ligesom det kan være svært at komme af med skadelige stoffer i indeluften.

Det kan vi afhjælpe ved at installere særlige et-rums ventilationsanlæg i de rum i boligen, hvor I enten opholder jer mest eller hvor der er et særligt behov for udluftning. Det kan være i sove- eller børneværelserne, samt i bad, køkken og på toiletter.

Udluftningsanlægget genindvinder samtidig varmen fra udluftningsluften. Derved kan I få et lille tilskud til opvarmningen fra udluftningssystemet, samtidig med at I får forbedret indeklimaet og fjernet de faktorer, der er med til at give indeklimarelaterede reaktioner hos både børn og voksne.

Hotpaper kan forbedre jeres indeklima

Vil bestyrelsen have undersøgt indeklimaet i jeres ejerboligforening, kan vi som allerede nævnt varetage hele opgaven, lige fra de indledende undersøgelser og til udførelsen af de fornødne opgaver omkring forbedringen af indeklimaet.

Vi kan også stå for præsentationen af projektet overfor ejerne i ejendommen og tage kommunikationen med ejerne i forbindelse med udførelsen at de nødvendige arbejder, hvor vi skal have adgang til de enkelte ejerlejligheder. Samtidig rapporterer vi løbende til formanden eller en udvalgt repræsentant fra bestyrelsen, så I altid er opdateret om projektet fremgang.

På den måde bliver den eneste opgave, som I skal stå for i bestyrelsen, at vedtage hvorvidt arbejdet skal udføres, samt finde en finansiering af den del af arbejdet, som ejerforeningen skal betale. Vi sørger for indhentningen af alle tilgængelige tilskud, hvorfor de allerede er trukket fra i det tilbud, som I modtager fra os.

Så vælger I Hotpaper som samarbejdspartner i forbindelse med forbedringen af jeres indeklima, slipper I for en masse af det trivielle arbejde, som der normalt er forbundet med en udbedring af indeklimaet i en ejerforening.

BLIV RINGET OP