DET ER VIGTIGT AT

Hjælp os med at finde et velgørende projekt for børn, som skal støttes

Det er vigitigt for os hos Hotpaper, at støtte organisationer og gode initiativer. Denne pulje på 5.000 kr., som tildeles d. 15 december 2018, er øremærket til et projekt, som støtter børn. Det kan være børn, som er socialt udfordret, lider af en sygdom eller på en anden måde befinder sig i en sårbar situation. Støtten kan tildeles en lille forening, et initiativ eller en større organisation. Det vigtigste element for os er, at hjertet er på det rette sted, og børnene oplever en glæde for pengene, som bliver tildelt.

Har du et forslag til, hvem vi skal støtte, så skriv en kommentar omkring projektet i kommentarfeltet nederst her på siden. Vi vælger, hvem der modtager støtten udfra de kommentarer, som ligger her på siden. Vi takker på forhånd for dit engagement.

Du kan se tidligere støttede projekter her

Claus Mikkelsen- Hotpaper Odense

Claus Mikkelsen, Direktør

Foreslå en forening, organisation eller lignende, som vi skal støtte næste gang, der har fokus på at hjælpe børn

Skriv dit forslag nedenfor

45 kommentarer

 1. Krisecentret på Rødegårdsvej – fordi børn der er fanget i en “krig” mellem mor og far fortjener noget positivt i den periode de er på centret

  Svar
  1. Hej Maria

   Tak for dit forslag, det er helt sikkert noget vi vil kigge på.

   Vh. Claus

   Svar
 2. Julehjælpskasser som for 3. år laves til socialt udsatte familier og hjemløse.
  Vi laver 300 julehjælpskasser hvor de 200 af kasserne deles ud til familier med børn som er anbragt udenfor hjemmet. Alle disse børn får en julehjælpskasse med hjem til sin familie med ALT til julemiddagen samt til juledagene.
  I stedet for en gavecheck til et supermarked har vi sørget for alt der hører en juleaften til og ekstra hyggeting til juledagene.
  Pengene skal gå til at kunne købe et familiespil til hver kasse, da vi mener det er noget der bringer familien tættere sammen.
  De sidste 100 julekasser uddeles til hjemløse i Aarhus.
  Det er Hjemløs i Aarhus der står bag dette og som ud over julehjælpskasser for 6. år også holder en stor julefrokost for hjemløse og socialt udsatte i Aarhus.
  httpss://www.facebook.com/homelessaarhus/

  Svar
 3. Børnenes Lystfisker Akademi tilbyder ferier , friluftsliv og fisketure til udsatte børn og familier i hele Danmark. I år lykkedes det is at få 375 deltagere med på sommerferiekoloni :

  • 2 ugers sommertogt med skoleskibet MS Bien.

  • 2 ugers sommerkoloni for 200 børn og forældre på Enebærodde på Nordfyn.

  • 5 x kuttertur på Øresund for udsatte børn og forældre…

  Bag disse arrangementer står 85 frivillige, som alle knokler for at give målgruppen en dejlig ferie…

  Hvis vi bliver udvalgt til at vinde de 5000kr. , skal de gå til at afholde kuttertur for 30 udsatte børn og forældre fra Odenses mest belastede område… nemlig Volsmosen…

  Læs mere på http://www.BLFA.dk

  Svar
 4. Spejder gruppen – Stjernespejderne
  Jeg mener at Stjernespejderne er er godt valg. De giver en masse børn og unge mennesker muligheden for, at prøve kræfter med livet under frie rammer!

  Svar
 5. Hej Hotpaper
  Jeg synes I skal støtte Mandecentrets arbejde med at støtte fraskilte fædre, der ønsker at være far for sine børn – også efter en skilsmisse, men af forskellige årsager bliver frataget muligheden for det – hvilket først og fremmest går ud over børnene, men også har store konsekvenser for fædrene.
  Mandecentret hjælper også mænd udsat fir vold i nære relationer, hvilket ofte er fysisk vold fra ekskonens familie eller psykisk vold og krænkelser.
  Mandecentret har en lille pulje penge, mænd kan søge om, hvis de ønsker hjælp til at komme økonomisk på fode igen, hvis de ikke har mulighed for at etablere sig og få et værdigt samvær med deres børn.
  Mandecentret startede på Christianshavn og har i dsg afdelinger i Odense, København, Aarhus, Aalborg, Frederiksberg og Esbjerg, hvor børn kan bo sammen med deres far. Det er en organisationen, der har et familiefokus, hvor både mor, far og børn er en del af familien (om det så er før, under og efter parrets brud)

  Svar
 6. Jeg synes i skal støtte foreningen FSTB (Foreningen til Støtte af Transkønnede Børn).
  Transkønnede børn, har det ofte rigtigt svært i skolen og er ofte begrænsede i deres muligheder for at kunne deltage på lige fod i i sports og fritidstilbud.
  Foreningen hjælper og støtter disse børn og deres forældre, og holder møder hvor familierne laver mad og spiser og hygger sammen og det giver børnene et fristed, hvor de kan hygge sig med ligesindede børn.
  FSTB gør et kæmpe arbejde for at gøre livet lettere for disse børn, og jeg vil gerne at de får pengene så de kan holde en rigtig fin juletræsfest for transkønnede børn og deres forældre.

  Svar
 7. Hej !!
  Jeg synes helt klart at TakeMyHand skal støttes i forbindelse med deres skole projekt for gadebørn samt mødre i Kolkata som har været i samarbejde med Gadens Børn 😍 Det fedeste ved TakeMyHand er at de gør et kæmpe stort arbejde og en stor forskel for alle verden over. Og for at det skal blive endnu bedre, så er foreningen en non-profit nødhjælpsforening – hvorfor al nødhjælp går ubeskåret til deres projekter. Det synes jeg er ret fedt 💙 Man kan altid følge TakeMyHand på Facebook og på deres hjemmeside: https://www.takemyhand.nu

  Svar
 8. Klart Børnenes Lystfisker Akademi:-)

  Svar
 9. Broen Svendborg.. En organisation der støtter dårlig bemidlede familier med at sende deres børn til fritidsinteresser. Broen kan bevillige kontingent og udstyr til fritidsinteresser.
  I Svendborg har den ligget lidt stille, men er ved at starte op igen med en helt ny bestyrelse..

  Svar
 10. Julemærkefonden gør det utroligt godt, men også sygehus klovnene kunne bruge et bidrag❤️❤️❤️❤️

  Svar
  1. Hej Pia
   Julemærkefonden er også en vi har kig på. Hotpaper er i forvejen sponsor ved de danske Hospitalsklovne.

   Vh. Claus Mikkelsen

   Svar
 11. I Randers arbejder en gruppe frivillige utrætteligt for udsatte familier. De hjælper med simpelthen alt. Ligefra maduddeling, skoletasker, møbler , tøj, kørsel , flytning , hænge lamper op, lektiehjælp, julegaver til fattige børn. You name it. Alt som holder håber under mennesker i krise og nød.
  Venligboerne Randers hedder de og består SF en hård kerne af super ildsjæle. Og dertil en stor kreds af hjælpere og støtter. De gør en kæmpe forskel for de mange udsatte og ressourcesvage mennesker i Randers. Hver måned får ca 100 familier fx hjælp til at sætte mad på bordet.
  Det er en imponerende indsats som jeg aldrig tror jeg har set mage til.
  Deres arbejde kan følges på foreningens hjemmeside og på Facebook-gruppen venligboerne Randers.

  Svar
 12. Venligboerne Randers har et madhjælpsprojekt, hvor udsatte børnefamilier får hver måned kan få madhjælp til sidste halvdel af måneden, så børnene bl.a. kan få madpakke med i skole. Her til december følger der også julegave med til børnene. Hjælpen består også af noget så basalt som tandbørster, tandpasta, vaskemiddel og andre hygiejneprodukter, fordi det er supervigtigt, at børnene er rene, har god mundhygiejne og for pigernes vedkommende har produkter at bruge, når de har menstruation, så de ikke enten bliver mobbet i skolen, fordi de eller deres tøj lugter/er urent, har dårlig ånde eller slet ikke kommer af sted, fordi de ikke har råd til f.eks. bind og tamponer.

  Svar
 13. Hej Claus .

  Kunne jo med rette sige Team Rynkeby Vestegnen som cykler til fordel for Børnecancerfonden og Børnelungefonden, men synes nu også en sag som børn unge og sorg i den grad fortjener en hånd. Kan af egen erfaring sige at det desværre er et yderst overset område men det er et meget vigtigt område! Se mere på httpss://bornungesorg.dk/

  Fantastisk initiativ af Hotpaper!!

  Svar
 14. Vi er en nystartet forening og vi hedder Trivsel. Vi arbejder for at tilbyde terapeutiske børne og unge grupper, til alle dem der måtte have brug for det. Ofte falder børn og deres familier mellem 2 stole og de familier det går ud over, vil vi gerne hjælpe med hurtig indsats. Alle gruppeledere er uddannet psykoterapeut, pædagog, psykolog eller tilsvarende.
  Helt aktuelt har vi et pilot projekt, med 2 børne/unge grupper som kører over 12 gange 2 timer. Det pilot projekt søger vi økonomisk støttte til. Vi søger også økonomisk støtte til at få lavet hjemmeside, logo evt. Men det er måske mere relevant med gruppetilbud i jeres regi.

  Vi vil gerne starte Januar/Februar måned med første hold børn eller unge. Vi kan have ca. 8 tilmeldte på hvert hold og det vil være gratis for børnene/de unge at deltage, så pengene skulle gå til honorar til de terapeuter der leder grupperne.

  Vi håber at høre fra jer! Vedtægter, mål og værdier kan naturligvis tilsendes. Ligesom der er fuld gennemsigtighed over regnskab.

  De bedste hilsner
  Kamilla Albek
  Formand Foreningen Trivsel

  Svar
 15. Hej med jer

  Vi afholder hvert år en dag i Århus for både børn, voksne og unge med sjældne diagnoser. Børn med diagnoser og børn til forældre med sjældne diagnoser deltager og mødes med ligesindede. Nogle har så sjældne diagnoser at de ikke har nogen forening eller andre at dele det med.

  Vores Sjældne Dag i Århus blev nævnt i Tv2 OJ se klip her: httpss://www.tv2ostjylland.dk/artikel/traef-saetter-fokus-paa-sjaeldne-sygdomme

  Marie Holm Laursen – Pigen med knogler af glas er min datter så jeg ved hvordan det er at have et barn som er en ud af måske 5 personer i verden der er så hårdt ramt som hun er.
  I år fik vi igen så god en feedback på vores arrangement men det der giver størst indtryk var det ungdoms bord hvor de blev siddende og spillede og snakkede efter alle andre var gået. Det gør indtryk når en voksen datter af en far med en sjælden diagnose tager mig i armen og takker mig for at skabe dette møde med andre.

  Vi har billeder fra i år som vi kan fremsende – dagen afholdes også i 2019 – d. 24 februar.

  jeg håber I har lyst til at støtte os – og sender gerne mere om vores sjældne dag,

  Venlige hilsner

  Kis Holm Laursen

  Svar
 16. Jeg synes I skal vælge Ungdommens Røde Kors, hvor unge frivillige laver aktiviteter for udsatte børn og unge. Jeg var frivillig i mange år (fra jeg var 17 til 32 år gammel) og aldrig har jeg set noget, der gjorde så stor en forskel. Jeg var både frivillig på lektiecafeer, aktiviteter for flygtninge, aktiviteter for børn på krisecenter, weekendlejr og ferielejr – men der er også andre aktiviteter fx børne/unge cafeer på sygehusene, madklubber og læringsaktiviteter. Det er en forening, der kommer rigtig langt med få midler – men organisationen får ikke så meget støtte som “voksne” Røde Kors. Se mere på URK.dk.

  Svar
 17. Jeg syntes at man skulle støtte Fragil-x børn og unge ,da der er al for lidt omtale med
  Fragilt X syndrom er karakteriseret ved moderat udviklingshæmning hos drenge/mænd og let udviklingshæmning hos piger/kvinder. Fragilt X syndrom skyldes en mutation i FMR1 genet, hvor de pågældende har et øget antal kopier af en del af genet, såkaldte CGG gentagelser (repeats). Syndromet forekommer oftere og er mere alvorligt hos drenge/mænd end hos piger/kvinder

  Svar
 18. Et godt bud kunne være Julegaveregn: “Operation Julegaveregn er et privat initiativ, som siden 2006 har indsamlet penge til fordel for flere julegaver til de ca. 1.500 børn anbragt på danske børnehjem og døgninstitutioner”.
  Jeg er tidligere plejebarn og nuværende sygeplejerske i psykiatrien. Anbragte børn har brug for at vide, at de ikke er alene, at de bliver set og hørt. Ingen af os har valgt hvor vi kommer fra, og de børn, som vokser op anbragt uden for hjemmet, har brug for støtte, omsorg, kærlighed og glæde i livet.

  Svar
 19. Projekt Q-værk som har et netværkshus for voldsramte kvinder og børn i Købemhavn.
  Pengene skal gå til aktiviteter til børnene i huset, så de kan danne nye vigtige fællesskaber og positive oplevelser sammen. Det er vigtigt i en svær tid!

  Svar
 20. Pnd foreningen.
  Der er en forening for alvorligt syge børn med stofskifte sygdomme. De kan ikke nedbryde protein og kan dø af at få for meget protein. Børnene er tit indlagte og misser mange sociale ting som deres venner oplever. Pengene ville gøre det muligt at lave aktiviteter for børnene så de også kan have det sjovt i et liv der ellers er fyldt med sygdom , medicin og indlæggelser.

  Svar
 21. Lyng Rollespil i Fredericia Kommune gør et kæmpe stykke arbejde for børn og unge. Hver torsdag mødes op mod 120 børn og unge for at spille rollespil. Mange af deltagerne har sager med i baggagen. (diagnoser, problemer med skolen, angst osv.) Der kan de unge 3 timer hver torsdag, komme ud og spille rollespil. I rollespillet kan de tilsidesætte deres daglige problemer, når de lever sig ind i spillet.
  Rollespillet bliver drevet af 4 pædagoger og op mod 20 frivillige, som deltager i spillet og sørger for, at alle har en måde at deltaage på.

  Lyng Rollespil fortjener en hånd, sådan de fortsat kan give børn og unge en fed oplevelse.

  Svar
 22. Fonden De Unge Raske berøre et farligt område!
  Det er en ny fond fra 2016, som er til for at hjælpe unge raske pårørende i alderen 15-25.
  De kan enten tidligere have mistet et nært familiemedlem eller leve i en familie med en forældre eller søskende som har alvorlig, kronisk eller psykisk sygdom.
  Men man kan selv blive syg af at være pårørende. Og når man er 15-25 har man brug for at diskutere, argumentere, modsige eller løsrive sig, for selv at kunne blive voksen. Men det kan være svært mod en syg forældre eller søskende. Istedet tager de ansvar, viser ofte hensyn og oplever sig selv meget voksne, alvorlige, forkerte i forhold til andre jævnaldrende og kan have det vanskeligt med jævnaldrende sociale relationer.

  Det vil Fonden De Unge Raske gøre noget ved. Den er non profit og drives af frivillige. Fonden afvikler sundhedsforløb, og snart også sorggrupper , der klæder de unge raske på med redskaber, relationer med ligesindede, samtaler og deres individuelle behov for hjælp.
  Ved hjælp af lokale donationer afviklede fonden sit pilot projekt i august 18 og samler midler ind til næste forløb .
  Fonden er drevet af en frivillig bestyrelse, frivillig støttegruppe og frivillig daglig leder. I alt 16 frivillige i øjeblikket. Vi ønsker at udvider til andre regioner og være et tilbud om støtte og hjælp.

  Det er et OVERSET og tabu belagt område, og der er sparsom landsdækkende hjælp at modtage.
  Fonden De unge Raske er et landsdækkende nytænkende tilbud.

  Du kan læse mere på:
  http://www.fondendeungeraske.dk

  Svar
 23. Gude’s Skude i Haderslev.
  Ture for børn (med 1 forælder) uanset alder, race, tro og etnisk oprindelse – på og udenfor Haderslev Fjord.
  Turene er gratis og udstyret er sponsoreret af div private mennesker.
  Diesel er sponsoreret af både virksomheder samt private.
  Nogle af vestene trænger til udskiftning og der kunne bruges et større 12v køleskab.

  Se mere på Facebook/ Gude’s Skude

  Svar
 24. I haderslev har vi en fantastisk mand ved navn Torkild Gude. Han giver sejlture til børn og deres forældre, der ikke har mange midler og derved får en oplevelse og nogle rigtig hyggelige timer.
  Gudes skude er virkelig et godt bud på hvem der bør vinde. Så kunne der komme lidt nyt udstyr og flere redningsveste ❤

  Svar
 25. I haderslev er der en ildsjæl med en båd, Gude’s skude – i kan finde den på Facebook
  Han tager børn med deres forældre ud på bådture, hvor de lære lidt om havet og dets liv, han sejler ud så ofte som han kan med børnene og forældre, han skaffer sponsorer til brændstof så han kan tilbyde gratis ture til udsatte børn og deres forældre
  Han vil gerne kunne købe nye redningsveste til dem han har med ombord, og flere ture for de små

  Svar
 26. Hejsa,
  Jeg synes at Børns Voksenvenner i Esbjerg skal støttes. Det er helt fantastisk at der findes et projekt med frivillige, som har tid til børn, som har et begrænset voksent netværk. Børn og deres voksenvenner kommer bl.a til fælles arrangementer, men de blir mest af alt en del af hinandens hverdag. De hygger hjemme, går i bio, leger, spiller, spiser sammen osv.
  Det betyder så meget for børnene, og gør en kæmpe forskel for specielt de børn, som måske vokser op uden den ene forælder. Min egen søn har en voksenven. Min søn har ingen far og derfor ikke den mandlige rollemodel i hans liv. Han mangler rigtig meget det mandlige væsen i hans liv… Jeg kan mange ting, men jeg kan aldrig opfylde det en mand kan hos en dreng, som mangler én at spejle sig i. Det har han fået i hans voksenven.

  Svar
 27. Jeg vil gerne støtte børn og unge i sorg med at skabe en online platform hvor de kan få mulighed for at være i en online sorggruppe mens de venter på at komme i en sorggruppe i deres lokalområde. Pengene vil blive brugt på at etablere denne mulighed for dem. Mister børn og unge en forældre til andet en kræft er udbuddet af tilbud ikke så stort som hvis det sker pga kræft. Ofte går der for lang tid før børnene får den støtte de har brug for, men støtten skal være der nu og her når de sidder på værelset en sen aften og har brug for ligesindede at dele deres sorg med. Udover at tilbyde online sorggruppe vil jeg tilbyde dem flere skypesamtaler med mig samt deltage i deres online grupper, så det ikke er grupper med sorgramte børn der er alene i gruppen for så virker det ikke. Jeg vil gerne have en stor gruppe af frivillige som selv har prøvet at miste til at deltage på skift i de online grupper. Jeg er blot mig selv i denne proces og pengene vil betyde at ideen kan blive til virkelighed og vi vil derved hjælpe børn og unge som lige nu ikke har et tilbud.

  Svar
  1. Hej Tone
   Tak for din kommentar her på Hotpaper, dit projekt er noteret og vil helt sikkert komme med i overvejelserne.

   vh. Claus

   Svar
 28. I Virum-Sorgenfri har vi startet TEAM Fred op, der er et tennisprojekt for børn med autisme og andre diagnoser. Team Fred er indstillet til årets hjertesag. ❤️

  Svar
 29. Vi synes, at pengene skal gå til en sproggruppe for flygtningebørn (Sprogboblen). Vi er to audiologopæder, som har startet Sprogboblen, som er en sproggruppe for kommende indskolingsbørn med tale-og sorogvanskeligheder. Vi oplever, at flygtningebørn har et stort behov for sådan en gruppe, da de tit kommer til kort rent sprogligt. Sproget er rigtig vigtigt i forhold til deres kommende skoleforløb og læseindlæring. Og også i forhold til deres sociale liv. Vi håber derfor meget, at pengene kan gå til disse børn og Sprogboblen.

  Svar
 30. Sikke dog et fantastisk initiativ!
  Vi vil være meget teknemmelige for at komme i betragtning blandt alle de andre spændende projekter.
  Vores projekt hedder Papmor og vi laver kreative workshops for udsatte børn, især flygtningebørn.
  Gennem leg med pap, kreativitet og nærvær inspirerer vi børnene til at tro på en bedre fremtid, tænke ud af boksen og se mulighederne i deres eget liv og verden omkring dem. I vores øjne er det nemlig meget vigtigt at vi har bæredygtige børn med bæredygtige hjerter, for børnene er vores fremtid, også dem der har haft en svær start på livet.

  Tak for muligheden,
  Judith /Papmor
  I er velkommen til at læse mere på papmor.com og kan få et indblik i vores aktiviteter på fb eller instagram.

  Svar
 31. Fedt initiativ! Jeg vil gerne indstille Landsforeningen Ung Uden Mobning, som jeg har glæde af at være en del af. Hver dag er et meningsfuldt arbejde, fordi vi går ind for, at alle skal opleve et liv uden mobning!

  Ung Uden Mobning hjælper mobberamte børn, unge og deres forældre samt hjælper fællesskaber på afveje. To børn i hver klasse oplever mobning, og samspilsproblematikker kan fører til et hav af symptomer som angst, bekymrende skolefravær, skolevægring, lavt selvværd, selvskade mm. Konsekvenserne er alvorlige og varer ofte hele livet. Løsninger søges i dag i individet, men vi kæmper for, at der i stedet skal arbejdes med og fokuseres på fællesskabers betydning for at undgår sygeliggørelse og stigmatisering.

  I Ung Uden Mobning arbejder vi med ”ET FÆLLES VI”, hvor alle i fællesskabet står sammen om trivsel og samarbejder om at forebygge mobning, ensomhed og social udsathed blandt børn og unge i skolen. Gennem bl.a. oplæg på skoler og i klasser sætter vi fokus på tillid, tryghed og tolerance, og på at fællesskabets styrke ligger i samarbejdet og de individuelle forskelligheder. Med støtten på de 5000 kr. kan vi holde oplæg på 3 skoler for børn og unge, som får viden og redskaber til at skabe sunde og rummelige fællesskaber, hvor der er plads til at være sig selv – og plads til alle. Forskellighed er en styrke, og alle har værdi for fællesskabet – det er i samspillet og relationen med andre, at vi skaber vores identitet og finder mening. Oplæggene skal på den måde være med til at sætte rammerne for en god klassekultur, der forebygger mobning, social udsathed og mistrivsel.

  Svar
 32. Rigtig godt initiativ! Vi vil være super glade og taknemmelig for denne pris, da hver dag er et meningsfuldt arbejde for at sikre, at alle børn og unge ikke oplever mobning!

  Landsforeningen Ung Uden Mobning hjælper mobberamte børn, unge og deres forældre samt hjælper fællesskaber på afveje. To børn i hver klasse oplever mobning, og samspilsproblematikker kan fører til et hav af symptomer som angst, bekymrende skolefravær, skolevægring, lavt selvværd, selvskade mm. Konsekvenserne er alvorlige og varer ofte hele livet. Løsninger søges i dag i individet, men vi kæmper for, at der i stedet skal arbejdes med og fokuseres på fællesskabers betydning for at undgår sygeliggørelse og stigmatisering.
  I Ung Uden Mobning arbejder vi med ”ET FÆLLES VI”, hvor alle i fællesskabet står sammen om trivsel og samarbejder om at forebygge mobning, ensomhed og social udsathed blandt børn og unge i skolen. Gennem bl.a. oplæg på skoler og i klasser sætter vi fokus på tillid, tryghed og tolerance, og på at fællesskabets styrke ligger i samarbejdet og de individuelle forskelligheder. Med støtten på de 5000 kr. kan vi holde oplæg på 3 skoler for børn og unge, som får viden og redskaber til at skabe sunde og rummelige fællesskaber, hvor der er plads til at være sig selv – og plads til alle. Forskellighed er en styrke, og alle har værdi for fællesskabet – det er i samspillet og relationen med andre, at vi skaber vores identitet og finder mening. Oplæggene skal på den måde være med til at sætte rammerne for en god klassekultur, der forebygger mobning, social udsathed og mistrivsel.

  Tak for muligheden!

  Svar
 33. Genforskningsprojekt: Vær med til at gøre et stort gennembrud inden for videnskaben.

  – Dette er et almennyttigt forskningsprojekt, der i sidste ende kan komme mange tusinde personer med mange forskellige gensygdomme til gavn.
  Mit navn er Martin Jensen. Jeg og fire familier fra vidt forskellige steder i verden er gået sammen for at hjælpe vores børn, som alle lider af den dødelige gensygdom CNTNAP1 samt alle fremtidige børn, der bliver født med denne lidelse eller andre gensygdomme.

  Vi har seks kompetente genforskere i ryggen, der vil forske i sygdommen, hvis det lykkes os at skaffe midlerne, de har brug for til projektet.
  Hvis forskerne får succes med projektet, vil det være et kæmpe gennembrud indenfor behandling med genterapi, som kan komme til at bane vej for behandling af mange andre gensygdomme.

  I kan møde min datter Isabella og mig her: Aftenshowet på DR: httpss://www.dr.dk/tv/se/aftenshowet-9/aftenshowet-10/aftenshowet-2018-11-06 (se med fra 00:14:24) o Forsiden af BT: httpss://www.bt.dk/samfund/martins-datter-kan-doe-i-morgen?fbclid=IwAR2LDxlYQHonJcvkh3pDvahsXYG_ITe574B5t_yoKuRjSadcJH8P7MbMs7M

  Den grundlæggende årsag til sygdommen, har forskere fundet ud af, er, at børnene har en genfejl kaldet CNTNAP1, som blokerer for, at nervernes myelinskeder kan forbindes til nervecellerne i kroppen. Denne manglende forbindelse hos vores børn resulterer i, at vores børn har symptomer som ufrivillige spændinger, ikke kan udvikle sprog, ikke opdager deres hænder, ikke kan gå/sidde eller kravle, ikke kan holde hovedet, og ikke har evnen til at synke mad og drikke.

  Forskningsprojekt i CNTNAP1
  Vi har henvendt os til omkring 300 internationale forskere inden for forskellige specialer, hvoraf de 30 er kommet med brugbare svar, som har ført til, at vi nu har 6 kompetente forskere, der er meget interesserede i vores projekt.
  Forskningsholdet, som det er lykkedes at samle, består bl.a. af specialister inden for CNTNAP1 og specialister inden for genterapi – alle mener, at der er gode muligheder for at kunne udvikle teknologien til at kurere børn med denne genfejl og derved bane vej for mange andre behandlinger, der påvirker nervesystemet.
  Vores hovedforsker Dr. Pankaj Agarwal, der arbejder på Boston Children’s Hospital, har taget opgaven til sig og står nu i spidsen for projektet. Læs om forskeren på https://www.childrenshospital.org/research/researchers/a/pankaj-b-agrawal.
  Hereditary Neuropathy Foundation er også gået med ind i projektet med nogle af de forskere, de har tilknyttet, da de også mener at projektet har stort potentiale. Deres hjemmeside er httpss://www.hnf-cure.org/.
  Forskerholdet har nu fået holdt en del telefonmøder, haft e-mail-korrespondancer og har nu lagt en plan om, at de vil afprøve al den nye viden, man har fået inden for genterapi til behandling af sygdommen.
  Med den nye viden inden for genterapi henvises blandt andet til, at man officielt har fundet en kur til mennesker, der fødes blinde. For dette gennembrud vandt man i august 2018 verdens største medicinpris.

  Forskningsbudget:
  Forskerne mener, at CNTNAP1-projektet kan løbe op i omkring 1.000.000 $ i alt.
  – Jeg har indtil videre selv samlet godt 800.000 kr. sammen.
  – Hereditary Neuropathy Foundation går i gang med en fundraising i januar, hvor deres mål er 100.000 $.
  – En af de andre familier går i gang med fundraising midt december.
  – Forskerne søger også selv økonomisk støtte, når de færdige med projektets første fase, da de på det tidspunkt står med et langt stærkere projekt.
  – Målet for mig er at samle 1.200.000 kr. mere sammen, end det jeg allerede har opnået.

  Jeg har per d. 20./10.-2018 startet en privat indsamling. Jeg, min familie, venner og veninder gør alt, hvad vi kan for at få samlet pengene ind hurtigst muligt, og jeg har derfor brug for al den hjælp, jeg kan få.
  95% af alle pengene, jeg har samlet indtil videre, kommer via små donationer fra private personer. Jeg begynder nu at søge gennem virksomheder og organisationer, da jeg håber på, at det kan være vejen til at nå målet.
  Har i mulighed for at hjælpe os i mål?
  Hvert eneste bidrag er med til at gøre en forskel og give os håb for en fremtid, hvor man har bedre udsigter, hvis man fødes med en gensygdom. Alle penge, der doneres, går ubeskåret til forskningsprojektet.

  Med venlig hilsen
  Martin Jensen
  Hjemmeside: http://www.cntnap1.com
  Facebook gruppe “For Isabella”

  Svar
 34. Sikke et flot initiativ – jeg håber, at I vil støtte Team Fred, der er et tennisprojekt, der startede op i sommeren 2018 i Virum-Sorgenfri Tennisklub for børn med autisme og andre psykiske udviklingsvanskeligheder, der kan have svært ved at indgå i sociale fællesskaber. Der har været mulighed for at børnene kunne komme ned til tennis på familietennisholdene med klubbens andre børn, spille på individuelle hold og derudover har der været et skoletennisprojekt for en specialskole. Projektet har været drevet af en frivillig tovholder og frivillige trænere udendørs.

  Dette tennisprojekt har vist, at det er muligt at få børn med autisme og andre psykiske handicaps ud og være aktive på tennisbanen. Tennis er en god sport, da spillerne kan spille to og to sammen og kan få god støtte af en træner og deres forældre/pædagoger under træningen.

  Derudover har projektet vist, at børn med autisme og andre psykiske udviklingsvanskeligheder har stor glæde af tennis og også kan deltage i træningen og være en del af de sociale arrangementer sammen med klubbens andre børn.

  Team Fred fortsætter indendørs, hvor Virum-Sorgenfri Tennisklub bl.a. har stillet en tennisbane til rådighed for specialskolen, hvor børnene på specialskolen kan komme ned fast hele vinteren en dag om ugen og spille tennis med en træner.

  Det er målet at udbrede projektet til andre klubber fra udendørssæsonen i 2019 som et gratis tilbud til børn med autisme og andre psykiske udviklingsvanskeligheder. Projektet fortsætter i Virum og vil i 2019 starte op i Kolding og Århus.
  I kan læse mere om projektet i Team Freds facebookgruppe.
  httpss://www.facebook.com/groups/199434920909637/

  Svar
 35. Vi synes I skal støtte forældreforeningen til handicappede børn på Hældagerskolen i Vejle.
  Vi samler ind til et interaktivt gulv (Wize-Floor) som skal være med til at bringe fysisk aktivitet og bevægelse ind i de handicappede børns hverdag.

  Leg og læring hænger ofte sammen, og med fysisk aktive lege styrkes børnenes evne til at samarbejde og kommunikere. Leg er børns (og hjernens) fortrukne læringsværktøj. Når man som vores børn har meget forskellige fysiske og kognitive udfordringer kan det være svært, at få bevægelse ind, som en naturlig del af undervisningen, med et Wize-Floor’s adaptive software kan læreren eller terapeuten tilrettelægge en aktivitet, som er tilpasset det enkelte barn eller gruppe.
  Med interaktive aktivitets- og læringsspil bliver det aldrig kedeligt at repetere bøjninger, regnestykker eller andet fagligt stof. Der findes et hav af læringsspil, som ligger klar til brug – men lærer/terapeut såvel som børn kan nemt lave deres helt eget læringsindhold til spillene, så det passer præcis til undervisningen, alderstrinnet, den fysiske og kognitive udfordring, samt faget og temaet.
  Det er ingen hemmelighed, at børn elsker variation i undervisningen. Det er sjovt at lære på nye måder og at arbejde med det faglige stof på forskellige måder. Samtidig ved vi også at der er en dokumenteret sammenhæng mellem fysisk aktivitet og læring uanset alder, dette vil vi gerne have mere af.

  Et Wize-Floor skal bidrage til at få bevægelse ind i hverdagen og inddrage kropslig læring i undervisningen. Bevægelse skal være en naturlig del af og understøtte og supplerer undervisningen og gøre dagen spændende og afvekslende. Som en ekstra bonus, husker hjernen endnu bedre når kroppen er fysisk aktiv, fordi der stimuleres flere nerveceller, som kan gemme de nye informationer i hukommelsen.

  Samtidig vil børnenes brug af Wize-Floor medvirke til at understøtte den daglige digitale undervisning i klasserne. Der arbejdes meget med kompenserende IT, så børnene opnår mest mulig læring. Børnene vil selv kunne lave programmer og læringsspil (til sig selv og andre) og således kunne arbejde med læring, bevægelse og sociale relationer.

  Vi tror på at børnenes egen motivation og interesse er det bedste værktøj, at bygge videre på, og her er digitale medier et stærkt redskab.

  Vores børn har ikke de samme muligheder for fysisk aktivitet som f.eks. deres søskende eller kammerater. De må ofte sidde tilbage og kigge på mens søskende og kammerater går til fodbold, håndbold og andre aktiviteter.
  De er udfordret af, at de udtrættes hurtigt og kræfterne er ofte brugt op når man kommer hjem fra skole, derfor er det ekstra vigtigt at få fysisk aktivitet og bevægelse ind i undervisningen, så børnene ikke bliver dovne og overvægtige.

  Da kommunerne skærer helt ind til benet har skolen ikke selv mulighed for at etablere dette til børnene og vi er derfor en gruppe frivillige forældre som kæmper for at give vores børn de samme muligheder som andre børn.

  Svar
 36. Hej med jer..

  Vi tillader os at sende jer denne ansøgning om donation på baggrund af vores arbejde som børneansvarlige i Kolding arrest.

  Vi er fængselsbetjente som har taget uddannelsen som børneansvarlige hvorfor vi forsøger at gøre en forskel for de ca. 4000 børn, der har en forælder i fængsel.

  I årene 2013-2016 blev der politisk indgået en flerårsaftale for blandt andet at forbedre besøgsfaciliteter og etablering af legepladser. Efter udgangen af 2016 har de børneansvarlige i Kriminalforsorgen desværre været afhængig af donationer, for at kunne fortsætte med at give børnene en god oplevelse når de kommer i landets fængsler og arresthuse.

  Vi håber derfor at I, som virksomhed, har lyst til at hjælpe os med at hjælpe børnene.

  De fængslede sidder som regel i en meget dårlig økonomisk situation, hvilket desværre kommer til at gå ud over deres børn, idet de ikke har økonomiske midler til at købe julegaver/fødselsdagsgaver for.
  Savnet mellem barn og forælder ikke afhjælpes alene ved en julegave/fødselsdagsgave, men vi vil forsøge at bidrage til nogle positive oplevelser alligevel.
  For de børn som i forvejen må undvære en forælder juleaften, til fødselsdage, konfirmationer og andet, vil det gøre en stor forskel, at modtage en gave fra deres far/mor på deres store dage. Vi er ikke i tvivl om, at det vil skabe stor glæde hos den fængslede, men glæden vil unægtelig være endnu større hos barnet.

  Donationen vil også blive brugt til at lette hele situationen omkring det at skulle besøge sin far/mor i fængsel, da det godt kan være en meget svær situation for et barn at stå i, hvis der ikke drages den rette omsorg og opmærksomhed, fra både vores og forældres side.

  Vi står selvfølgelig til rådighed ved eventuelle spørgsmål.

  Med venlig hilsen Tina og Stine Kolding arrest.

  Svar
 37. Jeg ville gerne hvis Børns voksenvenner i Ringkøbing kunne være modtagen af jeres økonomiske støtte. Børns voksenvenner er med til at skabe ekstra trykhed og balance hos børn og familier der ikke er så ressource stærke. Det giver børnene holdepunkter de altid kan regne med. Og det syntes jeg i skal støtte. Tak

  Svar
 38. Det vil være fantastik hvis i kunne hjælpe med lidt legetøj til Børnhaven spiren i Århus vh Rania

  Svar
 39. I bør støtte fjern far.
  Fjern Far har igenne en årelang efterforskning og infiltrening af et kriminelle kartel netværk.
  Fundet ud af, hvad og hvem, som skaber falske konflikter i skilsmisse sager.

  Derved har fjern far, via rådgivning reddet mange børn.
  Samt skabt ro, hos den forælder, som er det reaelle ofre.
  I alle disse fjern far og fjern mor metoden.

  Der et indgivet en anmeldelse, af det kriminelle netværk.
  Som skaber disse falske konflikter, ved at lokke den ene forælder til at skabe falske konflikter, ved at bruge deres metode.

  Mvh
  Hasse Jensen

  Svar
 40. Jeg vil meget gerne indstille Børn, Unge & Sorg, som tilbyder psykologisk behandling til børn og unge under 28 år, der:
  •lever med alvorligt fysisk syge forældre eller søskende, eller
  •har mistet en forælder eller søskende efter alvorlig sygdom, selvmord eller ulykke inden for de seneste år.
  Der er 140.000 børn og unge op til 28 år, som hvert år oplever alvorlig sygdom eller dødsfald i deres nærmeste familie.
  Hjælpen er gratis og det skyldes i høj grad donationer fra private og virksomheder, hvor en evt. donation fra Hotpaper vil være med til at gøre en stor forskel.
  Se gerne mere om organisationen på httpss://bornungesorg.dk/

  Svar
 41. Jeg vil søge om støtte til at starte online sorggruppe for børn og unge som har mistet og har brug for at tale med nogen om deres sorg. Der er mange tilbud til børn der har mistet ift cancer men ikke til dem der mister en forældre eller søskende til andet end cancer. Det koster en del at få det tekniske system til at fungere med en chatfunktion. Tilbuddet findes ikke på nuværende tidspunkt og jeg er overbevist om at det tilbud vil hjælpe og støtte så mange børn og unge som går og bærer på en stor sorg i hverdagen. Tanken er at der er forskellige temaer i de online grupper hvor de kan tale med andre lige præcis om den sorg de står med som kender den selv. Dertil vil det være muligt at få skypemøder istedet for dyr psykologsamtale som de unge ofte ikke har råd til. Alt skal startes op fra bunden og hertil vil de 5000kr være en udslagsgivende startfaktor til at hjælpe børn i sorg.
  Mvh Tone Moll

  Svar
 42. Hej til alle

  Det er overvældende så mange gode projekter, som I har foreslået til os. Det har været svært for os at vælge det ene frem for det andet, men vi kan kun støtte ét. Valget er faldet på et projekt, som står vores hjerte nært. Derfor går de 5.000 kr. til Børn, Unge & Sorg, som Jan Mathiasen har foreslået.

  Jan M. skriver følgende:
  “Jeg vil meget gerne indstille Børn, Unge & Sorg, som tilbyder psykologisk behandling til børn og unge under 28 år, der:
  •lever med alvorligt fysisk syge forældre eller søskende, eller
  •har mistet en forælder eller søskende efter alvorlig sygdom, selvmord eller ulykke inden for de seneste år.
  Der er 140.000 børn og unge op til 28 år, som hvert år oplever alvorlig sygdom eller dødsfald i deres nærmeste familie.
  Hjælpen er gratis og det skyldes i høj grad donationer fra private og virksomheder, hvor en evt. donation fra Hotpaper vil være med til at gøre en stor forskel.
  Se gerne mere om organisationen på httpss://bornungesorg.dk/”

  Vi takker endnu en gang for al jeres opbakning, og det arbejde som I gør i den gode sags tjeneste.

  Checken på de 5.000 kr. bliver officielt givet til Børn, Unge & Sorg i løbet af de næste par dage. Det bliver offentliggjort på vores Facebook-side og her i tråden, når vi overrækker checken.

  Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul og godt nytår.

  Bedste hilsner

  Claus og resten af Hotpaper teamet.

  Svar

Skriv En Kommentar