Isolering

Loftisolering

Med loftisolering i din bolig mindsker du varmeforbruget, så din årlige varmeregning bliver markant mindre, og du opnår tilmed et sundere indeklima samt et bedre energimærke.

Hotpaper er lokaliseret i Odense på Fyn, der levere loftisolering og isoleringsopgaver i hele Danmark. Vores ekspertise og fokus på kvalitet gør os til en pålidelig partner inden for isoleringsløsninger.

Vi giver et gratis tilbud på loftisolering

Loftisolering er en fordelagtig løsning, hvis du ønsker at skære drastisk ned på varmeregningen. Har du et loftrum, der ikke er isoleret tilstrækkeligt, kan det koste dig mange penge hvert år grundet et øget varmeforbrug, da boligen ikke er i stand til at holde på varmen.

Fordele ved isolering af loft:

  • Huset holder på varmen, når det er koldt udenfor
  • Loftisolering er typisk tjent ind på 2 år
  • Dit varmeforbrug falder drastisk
  • Forbedret indeklima
  • Boligen stiger i værdi med et bedre energimærke
  • Sænker CO2-udslip

Til loftisolering benytter vi særligt papirisolering, træfiberisolering og glasuld.

Loftisolering sænker din varmeregning markant

Loftisolering er løsningen, hvis du ønsker at skære drastisk ned på varmeregningen for din bolig. Har du et loftrum der ikke er isoleret, kan det blive en dyr fornøjelse i øget varmeforbrug, da boligen ikke kan holde tilstrækkeligt på varmen. Det kan derfor godt betale sig at få isoleret loftet af professionelle. Ved loftisolering nedsættes boligens CO2-udslip og du opnår et forbedret indeklima. Boligen får derudover bedre energimærke og dermed en højere ejendomsvurdering.

Opnå konstant temperatur i boligen ved loftisolering

Har I svært ved at holde varmen indendørs i boligen, når det er koldt udenfor? Så skyldes det højst sandsynlig dårlig isolering af boligen og ofte dårlig eller slet ingen loftisolering. Varme søger opad, og hvis loftet ikke er isoleret, vil varmen samle sig under taget, hvorfra det afgives til omgivelserne.

Derfor vil loftisolering hjælpe jer med at holde en konstant temperatur i hjemmet, da det sørger for, at varmen bliver holdt der, hvor den giver nytte for jer. Med loftisolering forsvinder varmen ikke op til taget, og I sparer dermed også på varmeregningen. Hvis I dertil tilføjer automatisk ventilation, er I sikret et godt og sundt indeklima året rundt.

Se Hotpapers løsninger inden for ventilation her.

Få et eftertjek af loftisoleringen

Bliver huset koldt, så snart temperaturen falder udenfor, er der god grund til at efterse loftisoleringen. Ofte ser vi slet ingen isolering, eller også er den eksisterende isolering for tynd eller ødelagt af mus eller andre skadedyr, der har søgt tilflugt indendørs for kulden.

Ved isolering af lofter er der i dag et krav om minimum 300 mm isoleringsmateriale. Hos Hotpaper anbefaler vi dog, at du får lagt 400 mm isolering på loftet, for at give en optimal isolering.

Sørg for at husets isolering møder tidens lovkrav

Har du ikke fået isoleret loftet inden for de seneste 10 år, vil en efterisolering dels sikre, at husets isolering møder tidens lovkrav, og dels vil det give store besparelser på varmeregningen og mindske husets miljøpåvirkning. Et dårligt isoleret hus bruger næsten tre gange så meget energi og udleder tre gange så meget CO2 til omgivelserne i forhold til et energivenligt hus med isolering, der lever op til det gældende bygningsreglement.

Efterisolering af loft

Videoen nedenfor viser efterisolering af et loft, hvor den tidligere isolering eftertjekkes og udskiftes, så en korrekt isolering af loftet sikres og et sundere indeklima opnås. Videoen er blevet lavet i samarbejde med Energistyrelsen, Hotpaper og Tømrer Thomas Guld.

Sådan isolerer Hotpaper dit loft

Loftisolering med papiruld - lyddæmpende effekt

Hos Hotpaper kan du få isoleret dit loft med alle former for isoleringsmaterialer, men vi anbefaler altid papiruld til isolering. Papiruld er væsentligt nemmere at håndtere og er hurtigere at installere, da isoleringsmaterialet blæses ind. Derudover giver papiruld de færreste gener under og efter isoleringsarbejdet sammenlignet med andre isoleringsmaterialer. Papiruld har samtidig en lyddæmpende effekt og medvirker til et markant bedre indeklima i boligen.

Lad os tjekke loftrummet for fugtskader

Inden vi går i gang med isoleringsopgaven, anbefaler vi, at du får en elektriker til at gennemgå og sikre eventuelle elinstallationer i loftsrummet, og/eller lader en tømrer tjekke tagkonstruktionen for råd og fugtskader. Vi kan hos Hotpaper ligeledes udføre en test for angreb af skimmelsvamp, så vi sikrer, at loftrummet er så sikkert og sundt som muligt.

Før vi begynder på indblæsningen af papirulden, monterer vi vindstopplader, så papirulden ikke blokerer for ventilationen af tagkonstruktionen. Vi forhøjer kanten omkring loftslemmen, så der ikke falder isolering ned, når I åbner lemmen, og vi forhøjer eventuelle trækkanaler og andre gennemføringer, så der ikke falder isolering ned i stueetagen samt for at sikre, at de enkelte kanaler ikke stoppes til.

Derefter blæses papirisoleringen ud i et tætsluttende lag på minimum 300 mm, så loftisoleringen lever op til byggereglementets krav. Det tager ikke lang tid og du slipper for støvgener og irriterende isoleringsrester, som tit ses ved anvendelse af andre isoleringstyper. Indblæsningen foretages nemlig gennem en slange og selve maskinen står udendørs, så du hverken får støv eller isoleringsrester ind i huset.

Kan jeg få loftisoleret?

Er loftetagen udnyttet, vil der som regel være plads til at udføre loftisolering over denne, på samme måde som vi gør i parcelhuse og andre huse, der har lav taghældning og hvor pladsen er trang. Etablering af loftisolering på 300 mm eller mere vil ofte betyde, at der ikke længere vil være plads til at bruge loftet som opbevaringsrum. Eventuelt kan vi etablere nogle hylder i loftsrummet over loftslemmen, så det stadig vil være muligt at opbevare mindre ting som f.eks. julepynt eller lignende på loftet.

Hvis loftetagen er udnyttet, eller hvis huset består af flere etager, kan det også være en god idé at få isoleret etageadskillelsen. Du kan læse mere om isolering af etageadskillelser her.

Tagkonstruktionen afgør fremgangsmåden

Fremgangsmåden ved udførelsen af isoleringsopgaven afhænger helt og holdent af, hvordan husets tagkonstruktion er udført og hvorvidt loftetagen er udnyttet eller ej. Har huset f.eks. en høj taghældning og er loftrummet uudnyttet, er der masser af plads, til at vi kan lægge 300 mm loftisolering eller mere ud over hele loftarealet. Det kræver blot, at der er etableret en gangbro. Er der ikke etableret en gangbro, eller er den eksisterende for lav, etablerer vi en ny gangbro i forbindelse med udførelsen af arbejdet.

Er der noget, du skal sørge for?

Du skal sørge for, at loftsrummet er ryddet for eventuelle effekter som julepynt, havemøbler og andet. Vi kan hjælpe med begge dele, men sender naturligvis en regning for den tid og de eksterne ressourcer, som vi bruger på opgaven.

Når ovenstående er klaret, håndterer vi alt isoleringsarbejdet, uden at du behøver foretage dig noget.

Få et tilbud på din loftisolering

Hvis du overvejer at få isoleret loftet i din bolig, kan Hotpaper hjælpe dig. Vi står til rådighed, og kommer gerne forbi for at eftertjekke den eksisterende isolering samt måle op. Ud fra dette møde kan vi give dig et tilbud på, hvad det vil koste at få isoleret loftet.

Hvis det ønskes, kan vi også give et tilbud på andre isoleringsmaterialer end førnævnte papiruldsisolering.

Kontakt os i forbindelse med et uforpligtende møde her.

Få et tilbud på din loftisolering

Hvis du overvejer at få isoleret loftet i din bolig, kan Hotpaper hjælpe dig. Vi står til rådighed, og kommer gerne forbi for at eftertjekke den eksisterende isolering samt måle op. Ud fra dette møde kan vi give dig et tilbud på, hvad det vil koste at få isoleret loftet.

Hvis det ønskes, kan vi også give et tilbud på andre isoleringsmaterialer end førnævnte papiruldsisolering.

Kontakt os i forbindelse med et uforpligtende møde her.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og ekstra information

Hvor meget isolering skal der ligge på loftet?

Det er afgørende at sikre cirka 400 mm isolering på loftet, når det er muligt. De aktuelle krav i bygningsreglementet for isolering på loftet i en nybygget tilbygning eller ved renovering af et tag lyder i dag på 340-360 mm.

Hvor meget besparelse giver loftisolering på varmeregningen?

En typisk loftisolering giver en besparelse mellem 3.000-6.000 kr. på varmeregning årligt. Det afhænger af husets opvarmningkilder, størrelsen på huset, og hvis der ligger gammel isolering i forvejen, som stadig har lidt effekt.

Hvilke isoleringsmaterialer bruges til loftisolering?

Hos Hotpaper benytter vi papirisolering (papiruld) og mineraluld (glasuld) til isolering af lofter, skråvægge og tagkonstruktioner.

Hvordan isolerer vi dit loft med papiruld/papirisolering?

Når loftet efterisoleres, blæser vi isoleringsmateriale i papiruld ud på loftet i løs form. Hvis der i forvejen sidder gammel isolering som bl.a. Rockwool batts, blæses papiruld ovenpå den gamle isolering uden problemer. Hermed fyldes eventuelle sprækker og revner op med et lag isoleringsmateriale i papir, så den bedste isolering sikres. Dette er en god og effektiv metode til at fjerne kuldebroer, der kan være årsag til varmetab i huset.

Kan mit loft efterisoleres?

Næsten alle lofter kan efterisoleres. Vi kommer gerne ud til dig og kigger på dine muligheder, så vi kan give et uforpligtende tilbud på loftisolering

Hæves min gangbro, hvis I skal udføre loftisolering?

Da isolering af dit loft oftest betyder, at vi skal blæse et tykkere lag isolering ind, end det evt. allerede eksisterende, så hæver vi din gangbro. Dermed kan du stadig inspicere dit loft.

Bliver mit loftlem også forhøjet?

Din loftlem bliver forhøjet, så isoleringen ikke drysser ned i boligen. Dette gøres ved, at vi bygger en kasse rundt om din loftlem, så højden tilsvarer den isolering, der blæses ind.

Kan vi være hjemme, mens loftet isoleres?

Du kan sagtens være hjemme, mens vi isolerer dit loft.

Hvor arbejder Hotpaper?

Hotpaper arbejder inden for isolering i hele Danmark. Vores tjenester dækker et bredt område, Fyn, Sjælland, Jylland og Øerne, herunder byer som Odense, Ringe, Faaborg, Assens, Svendborg, Nyborg, København, Århus, Vejle, Roskilde, Fredericia og mange andre områder. Uanset hvor du befinder dig i Danmark, er vi parate til at hjælpe dig med dine isolerings- og ventilationsbehov. 

 

Vores erfarne team er klar til at løse opgaver i hele landet for at sikre, at dine bolig- eller erhvervsejendomme herunder boligforening  forbliver energieffektive og komfortable. 

Kontakt os for at få mere information om vores tjenester i dit specifikke område.

Skal vi hjælpe dig med isolering og ventilation?

Hotpaper har kvalitet og godt håndværk som varemærke, og vi sætter stor ære i at servicere vores kunder på bedste vis. Har du behov for isolering eller ventilation, er du derfor altid velkommen til at kontakte os.

Hvad drejer henvendelsen sig om?