Miljø og klima har stor gavn af bæredygtig papirisolering

Papirisolering er den bedste isolering, du kan vælge, når du ønsker en kvalitetsisolering, der også tager hensyn til miljø og klima.

Miljø og klima har stor gavn af bæredygtig papirisolering

Papirisolering er den bedste isolering, du kan vælge, når du ønsker en kvalitetsisolering, der også tager hensyn til miljø og klima. Med en papirisolering sparer du både penge på din varmeregning og nedsætter dit CO2 udslip, fordi du med et vel isoleret hus nedsætter dit varmetab betydeligt.

Vælger du en papirisolering frem for et traditionelt isoleringsmateriale som mineraluld, giver det en ekstra miljøgevinst. I forhold til isolering med f.eks. mineraluld er papirisoleringens miljøpåvirkning minimal, idet fremstillingen af papiruld for det første er baseret på genbrug, for det andet kræver langt mindre forarbejdning. Det kræver faktisk * 75 % mindre energi at fremstille papirisolering i forhold til fremstillingen af mineraluld, hvilket skyldes at mineraluld bogstaveligt talt består af smeltet sten eller glas.

Hotpaper har modtaget diplom for medvirken til bæredygtigt byggeri i Seden Syd fra Miljøforum Fyn. I den efterfølgende carbon footprint analyse af byggematerialerne til byggeriet i Seden Syd, udført af NIRAS A/S på vegne af Odense Kommune, fremgår det, at den totale CO2 udledning fra papirisoleringen fra Hotpaper er på 8.193 kg. Set i forhold til, hvor meget en tilsvarende isolering med mineraluld ville have udledt, nemlig 30.810 kg. CO2, har anvendelsen af papirisolering fra Hotpaper betydet en samlet besparelse på 22.616 kg. CO2.

Se hele NIRAS-rapporten under menupunktet Dokumentation

Papirisolering med Hotpaper

Isoleringsevnen for Hotpapers isolering er den bedste på markedet, nemlig lambdaværdi 37.

Den uafhængige ingeniørgruppe NIRAS har dokumenteret den store forskel i udledningen af CO 2 for Hotpapers papirisolering i forhold til en tilsvarende isolering med mineraluld. Du kan se dokumentation og CO 2 udregning i nærværende NIRAS rapport (eller under “Dokumentation”)

Hotpaper har valgt at isolere med papirisolering fra den tyske producent Dämmstatt. Efter at have prøvet forskellige andre papirisoleringsmaterialer har vi fundet, at Dämmstatts produkt er det bedste, der findes på markedet. Det har både den bedste isoleringsevne og er samtidig miljømærket. Udover at være produceret af genbrugsaviser, kræver forarbejdningen af aviserne til papirisolering ingen nævneværdig energi. Derudover er den emballage, som Dämmstatts papirisolering er pakket i, lavet af polyethylen, som efter brug bliver genanvendt, og isoleringen er pakket så komprimeret, at transportomkostningerne holdes på et minimum.

Da Hotpaper desuden råder over lagerplads i Odense, har vi mulighed for at købe og få transporteret store partier papirisolering ad gangen. Vi behøver altså ikke hyppige transporter fra Tyskland, og holder derved transportomkostninger og miljøpåvirkning så langt nede som muligt. På den måde lider hverken det nære miljø eller klimaet unødigt under Hotpapers papirisolering.

Du skal vælge en papirisolering fra Hotpaper, hvis du:

  • er miljøbevidst
  • er klimabevidst
  • vil nedsætte din CO2 udledning
  • ikke vil gå på kompromis med kvaliteten
  • ønsker det bedste for dit hus, din økonomi og miljø og klima

Tilskud og tilskudsordninger

Hotpapers papirisolering er konkurrencedygtig også på prisen. Med de tilskudsordninger, der findes i dag, har du desuden mulighed for at få tilskud til en papirisolering fra Hotpaper.

Størstedelen, nemlig omkring 40-50 %, af dine energiudgifter går til opvarmning af din bolig, og det er samtidig også her, den største miljøbelastning fra private finder sted. En hulmursisolering og loftisolering af din bolig vil nedsætte dit varmeforbrug betydeligt og give dig en synlig besparelse på din varmeregning. Det er godt for dig og dit budget, men det kommer også miljø og klima til gode, at du sparer på energien. For at støtte en miljørigtig udvikling giver bl.a. Fjernvarme Fyn tilskud til energibesparende forbedringer af din bolig.

Hotpaper samarbejder med Fjernvarme Fyn, og vi kan derfor tilbyde tilskud på særdeles fordelagtige vilkår, da vi modregner tilskuddet allerede i tilbudet, så du slipper for bøvlet med udregningen af og ansøgningen om tilskuddet. Og da Hotpaper står for udlægget, skal du ikke gå og vente på tilskudspengene.

Udover at få tilskud til energibesparende forbedringer som isolering af dit hus, har du også med loven om håndværkerfradrag (den såkaldte boligjobplan) mulighed for at trække håndværkerlønnen fra i skat. Boligjobplanen er foreløbig gældende år 2012 ud, og skattefradraget udgør max. 15.000 kr. årligt pr. person over 18 år i en husstand. Dvs. har du hjemmeboende børn over 18 år, har de også hver et skattefradrag på max. 15.000 kr. årligt. Du kan læse mere om håndværkerfradraget på SKATs hjemmeside og på boligjobplan.dk.

  • Hotpaper samarbejder med Fjernvarme Fyn
  • Hotpaper er medlem af Miljøforum Fyn.
  • Hotpaper arbejder sammen med de fynske kommuner
  • Hotpaper anvender fortrinsvis miljømærkede materialer, herunder FSC mærket træ.