Vi Tilbyder

Glasuldsisolering

Glasuldsisolering er et meget udbredt isoleringsmateriale i Danmark og er nok bedst kendt under navnet ISOVER. Herhjemme har der været produceret glasuld herhjemme siden 1930’erne. 

Hotpaper er lokaliseret i Odense på Fyn, der levere Glasuldsisolering og isoleringløsninger til både privat og erhverv i hele Danmark. Vores ekspertise og fokus på kvalitet gør os til en pålidelig partner inden for isoleringsopgaver.

Hvad er glasuld?

Glasuldsisolering er produceret af omkring 15 % nyt, 80 % glas og 5 % andre materialer som f.eks. sand, soda, kalk og brandhæmmende materialer. Disse materialer smeltes ved omkring 6-900 grader, hvorefter de spindes ud til tynde glasfibre, der bliver samlet til måtter. Måtterne udskæres derefter til såkaldte batts i forskellige tykkelser, der er nemme at håndtere i isoleringsarbejdet. Endvidere kan glasuld fås i måtter, der især anvendes til udendørs- eller vinterisolering, samt som granulat der anvendes til hulmursisolering.

Fordele ved glasuld:

  • Gode isoleringsmæssige egenskaber
  • Let at arbejde med og nemt at tilskære
  • Let materiale der ikke giver tunge løft for håndværkerne
  • Robust og elastisk isoleringsmateriale
  • Let at transportere, da det kan komprimeres helt op til 80 %
  • Brandsikkert i brandklasse A1 med et smeltepunkt på 600 grader Celsius
  • Høj anvendelse af genbrugsglas i produktionen

Høj isoleringsevne

Isoleringsevnen for glasuld angives lige som for andre isoleringsmaterialer i form af en såkaldt lambda-værdi. Den ligger på mellem 42 for de tyndeste glasuldsvarianter og op til 30 for de tykkeste. Altså har glasuld nogenlunde samme isoleringsevne som papir- og stenuld.

Det bruger vi glasuld til hos Hotpaper

Hos Hotpaper vælger vi altid isoleringsmateriale efter vores vurdering af bygningsfysikken i boligen. Her handler det især om konstruktionens udformning og hvor god udluftning, der er i den del af bygningskonstruktionen, der skal isoleres. Endvidere tager vi hensyn til, hvorvidt der er fugt i konstruktionen, samt om kan spores skimmelsvamp på indervægge og lofter på grund af manglende eller utilstrækkelig isolering af hulmur og loftsetage.

Baseret på vores vurdering vælger vi enten at anvende papiruld eller glasuld til den pågældende isoleringsopgave. Begge isoleringstyper kan med fordel anvendes til både hulmurs-, lofts- og isolering af etageadskillelser. Så selv om vi anbefaler papiruld, vælger vi altid det isoleringsmateriale, der giver dig den bedste isolering og det bedste indeklima.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og ekstra information

Hvad er Glasuld?

Glasuld har været velkendt i årevis i sin faste form og er det mest udbredte isoleringsmateriale, der bruges til hulmursisolering. Det er en blød, uorganisk isolering, baseret på fibre, der er lavet af små glasfibre, der er bundet sammen med en bindemiddel.

Hvorfor bruger man Glasuld?

Mineraluld af den bløde variant fremstilles ved brug af glas- eller stenuld og udgør den mest udbredte form for isolering på grund af dens alsidighed og lette tilpasningsevne. Glasuld består af fine tråde, hvilket giver det en større elasticitet i forhold til stenuld, der har mere stive og filtrerede tråde. Glasuld er kendetegnet ved sin høje fleksibilitet, mens stenuld på sin side bevarer sin form mere effektivt.

Er Glasuld godt?

Glasuld adskiller sig betydeligt fra andre isoleringsmaterialer ved sin lette vægt. Samtidig udgør det en miljøvenlig løsning, da 95 procent af materialet består af rent glas fremstillet af naturlige ressourcer som sand og vand. Hele 75 procent af dette glas er genanvendt materiale, hvilket yderligere understreger produktets positive miljømæssige indvirkning.

Hvordan virker Glasuld?

Under fremstillingen af glasuld dannes der luftlommer mellem glasfibrene, og denne stillestående luft har en begrænset evne til at lede varme. Dette indebærer, at hvis produktet bliver udsat for fugt, vil varmeledningsevnen stige, da vand har en bedre varmeledningsevne.

Er Glasuld brændbart?

Både glasuld og stenuld klassificeres som ikke-brændbare i den højeste klasse, A1. Stenuld har en højere fremstillingstemperatur end glasuld og påvirkes ved brand senere end glasuld. Men forskellen er ikke så vigtig ved en brand, fordi andre byggematerialer reagerer hurtigere på ild og varme.

Kan vi være hjemme, mens I isolerer?

Du kan sagtens være hjemme, mens vi isolerer.

Hvor arbejder Hotpaper?

Hotpaper arbejder inden for isolering og ventilation i hele Danmark. Vores tjenester dækker et bredt geografisk område, Fyn, Sjælland, Jylland og Øerne, herunder byer som Odense, Ringe, Faaborg, Årslev, Svendborg, Nyborg, København, Århus, Vejle, Roskilde, Randers, Horsens Fredericia og mange andre områder. Hvor end du befinder dig i Danmark, er vi parate til at hjælpe dig med dine isolerings- og ventilationsbehov. 

 

Vores erfarne team er klar til at løse opgaver i hele landet for at sikre, at dine bolig- eller erhvervsejendomme herunder boligforening  forbliver energieffektive og komfortable. 

Kontakt os for at få mere information om vores tjenester i dit specifikke område.

Skal vi hjælpe dig med isolering og ventilation?

Hotpaper har kvalitet og godt håndværk som varemærke, og vi sætter stor ære i at servicere vores kunder på bedste vis. Har du behov for isolering eller ventilation, er du derfor altid velkommen til at kontakte os.

Hvad drejer henvendelsen sig om?