FAQ

FAQ - Spørgsmål og svar

Her er nogle oftest stillede spørgsmål

FAQ - Spørgsmål og svar

FAQ er en forkortelse af Frequently Asked Questions. Det betyder “ofte stillede spørgsmål”, og bruges som betegnelse for en spørgsmål-svar-oversigt som den, du finder nedenfor.

Hvorfor skal jeg hulmursisolere mit hus?

En tom eller dårligt isoleret hulmur betyder:
Varmetab, dermed unødig CO2 udledning og stor varmeregning.
• Den årlige udgift pr. m2 uisoleret ydervæg skønnes at ligge på ca. 60-180 kr. afhængig af huskonstruktionen – så der er penge at spare og en hulmursisolering er således hurtigt tjent hjem.
• Gammel isolering (skum, leca) isolerer ikke så godt, som de isoleringsmaterialer der findes i dag, som isolerer ca. 3 gange bedre.
Fordelene ved god isolering:
• Bedre indeklima
• Nemmere at styre temperatur, så huset er varmere om vinteren og koldere om sommeren
• Modvirker lyd- og trækgener

Hvorfor skal jeg efterisolere loftet?

Da varme stiger opad, forsvinder en stor del af varmen i huset ud gennem taget. Der er således penge at spare ved at holde på varmen med loftisolering. Der anbefales et samlet lag på 400 mm isolering på loftet (gammel isolering + nyt) svarende til lavenergiklasse.

Blæser papirgranulat rundt på åbent loft?

Nej, med korrekt udført vindstop er det intet problem at bruge papirgranulat på et åbent loft. Når papirulden har ligget ca. 14 dage bliver overfladen fastere, så granulatet ikke hvirvler rundt, men kan skubbes væk, hvis man f.eks. skal have adgang til installationer.

Hvor skal jeg starte med at energirenovere mit hus?

Det bedste sted at starte, når man vil energioptimere sit hus, er at isolere hulmure, loftrum og rør først. Det er naturligvis for at forhindre varmen i at sive ud. Efterfølgende kan man vælge den optimale varmekilde til husets energimærke, som påvirkes af energirenoveringstiltagene. Hvis fyret eksempelvis købes for stort, dvs. før der energirenoveres, kan det betyde en kortere levetid, da det så ikke kører optimalt, og derved øges risikoen for slid.

Sætter isoleringsmaterialet sig/synker sammen?

I åbne konstruktioner, som fx loft, sætter/synker materialet sig lidt. Fabrikanten siger 8%, derfor blæser vi ca. 10% ekstra på, så vi er sikre på, at højden på isoleringen passer med den aftalte mængde, når det har sat sig.

I lukkede konstruktioner sætter/synker materialet sig ikke, da vi blæser det ind under kontrolleret tryk.

Kan man bruge papirisolering, når det eksisterende materiale er noget andet?

I hulmur med rockwool eller skum kan der isoleres med papirisolering. Hvis der er leca i hulmuren, suges den ud før det ønskede isoleringsmateriale blæses ind.
På lofter med eksempelvis rockwool, kan man fint bruge papir eller glasuld, som også er et mineraluldsprodukt.

Kan man isolere for meget?

Når man isolerer, gør man huset lidt mere tæt. Det sætter naturligvis krav til ventilation og udluftning, så det anbefales, at man lufter ud 3 x 10 min. om dagen.

Hvor lang tid tager en opmåling til et isoleringstilbud?

En opmåling tager ca. 20 min.

Hvis det er til hulmursisolering behøver der ikke være nogen hjemme, da vi måler op udefra. Man skal dog kunne komme rundt om huset. Vi sender tilbuddet pr. mail ca. 3-4 dage efter.

Hvis der er tale om andre typer opmåling laver vi en aftale om, hvornår det passer at vi kigger forbi.

Hvor lang tid tager en almindelig isolering af hulmur eller loft?

Isoleringen af et loft på et almindeligt familiehus tager ca. 1 dag.
Eksempelvis 120 m2 hulmur med papirisolering eller 140 m2 loft med papirisolering, inkl. vindstop og 15 m gangbro.

Hvordan mindsker isolering med papir CO2 udledning?

Vores papiruld er miljømærket og er således et af de miljøvenlige og CO2 besparende materiale indenfor isolering af bygninger. Ved fremstilling af papirgranulat er der stort set ingen CO2-udledning, der er ingen forbrændingsproces, som forurener luften, da produktet består af genbrugspapir.

Samtidig kan papirisolering finde genanvendelse, hvis huset engang skal rives ned: Papirgranulatet bliver til muld, imens de tilsatte salte indgår naturligt i jordens næringskredsløb igen. Andre materialer, som eksempelvis stenuld skal afleveres som miljøfarligt affald på genbrugspladsen.

Også transportens udledning af CO2 forsøger vi at holde nede på så lavt et niveau som muligt ved at benytte det transportfirma, der har den bedste miljøprofil.

Er papirisolering afprøvet og testet?

Hotpaper papirgranulat er CE-mærket og overholder europæisk lovgivning, hvad angår tilsats, sætning og brugstid.

Isoleringsevnen?

Papirisolering lambda 38, fordelen ved papirgranulat er at man kan isolere i én hel flade og undgå samlinger som kan give kuldebroer. Papirgranulatet tilpasser sig og lægger sig i revner og omkring installationer. Samtidig er det er nemt at komme til installationerne, hvis de skal skiftes eller repareres, da granulatet blot skubbes til side og lægges på plads efterfølgende.

Hvordan bruges de forskellige isoleringsmaterialer?

Flamingo isolering / Eps med grafit bruges kun til hulmursisolering. Hvis man senere fx skal skifte vinduer, skal der sprøjtes skum rundt langs vindueskanten, så isoleringen ikke falder ud. Papirisolering og glasuld bruges i hulmur og på loft samt i etageadskillelse og skråvægge på tagkonstruktioner

Vi vurderer altid husets bygningskonstruktion, stand og ventilation i forhold til at udføre energirenoveringen forsvarligt og byggeteknisk korrekt.

Brandfare og papirisolering?

Alt organisk materiale kan brænde i sin rene form, men Hotpaper papirisolering er tilsat en lille mængde mineralske salte som brandhæmmende middel. Papirisolering forkuller meget langsomt og beskytter dermed den resterende del af konstruktionen ved brand. Se film med brandtest. Hotpaper papiruld er brandklassificeret BS2do.som ligger i top inden for papirisolering

Papirisolering og fugt?

Papirisolering har særdeles god evne til at afgive den fugt den optager, så der ikke opstår problemer med svamp og råd.

Tilsats i papirisolering?

Vi bruger bevidst papiruld med en lille mængde boresalt, fordi materialet på den måde fungere optimalt – både hvad angår isoleringsevne og modstandsdygtighed. Tilsætningen er lille – under EU’s grænseværdi – men har god effekt og på ingen måde til fare for din sundhed.

Garanti?

Hotpaper er medlem af Dansk Byggeri og dækket af Byg Garanti ordningen. Det betyder, at du, som privatkunde er sikret ved fejl og mangler op til 100.000 kr. pr. byggesag. Garantien dækker op til 10 år for skjulte fejl og mangler efter arbejdet er udført.

Priser?

Vi kunne godt lægge rene m2 priser ud, men det giver sjældent et helt billede af, hvad det reelt koster at få isoleret lige netop dit hus – er der isolering i hulmuren i forvejen? Hvad med gangbro, kant ved loftlem og vindstop, når der skal isoleres på loftet? Skal der 200 eller 300 mm på?

Ring til os of få en ærlig og faglig snak om din isoleringsopgave på 70 277 699 eller kontakt os her.

Kig hellere på vores eksempler på isoleringsopgaver og priser under ”cases” på vores hjemmeside, og se hvad vores kunder mener om vores priser, kvalitet og service på www.anmeld-haandvaerker.dk

Rev. 29.9.2014

Når vores kunder ringer for at få et tilbud på en hulmursisolering, loftsisolering eller isolering af etageadskillelse, spørger de ofte til egenskaberne for vores papirisolering og  glasuld isolering fra knauf og Isover. De vil gerne vide noget om papirisoleringens holdbarhed, sætning, modstand mod brand, fugt og skimmel og skadedyr. Hos Hotpaper er vi ikke i tvivl om kvaliteten på vores produkt, men for de kunder, der måtte have bekymringer eller tvivl, kan vi heldigvis berolige dem med, at der findes fyldestgørende dokumentation for papirisoleringens holdbarhed, sætning i procent og modstandsdygtighed overfor brand, fugt og skimmel og skadedyr. Dokumentationen er foretaget af uafhængige og uvildige instanser og kan ses på siderne herunder.

Hotpaper klima og miljøredegørelse

Hvordan indstilles indstilles en DUKA One S6W/BW?

Har du brug for hjælp til at indstille din Duka Ventilation, kan du følge vejledningen her.

Dokumentationsmateriale

På siden her har vi samlet dokumentationsmaterialer herunder datablade, manualer og billeder på diverse produkter/materialer. Du har mulighed for at se, downloade og udskrive til fri afbenyttelse. Kontakt os endelig, hvis du har nogle spørgsmål.